OMAN


Vacanta in Oman

Oman- Caraibele Orientului Mijlociu



Scurtă descriere a Omanului: 


Sultanatul din Orientul Mijlociu este pe cât de misterios, pe atât de divers. Peisajele diverse sunt ascunse între vaste întinderi deșertice și kilometri de plaje parcă desprinse dintr-un vis. Orașe precum Muscat vă cufundă în tradițiile vii și în istoria Orientului. Fie că vă relaxați la mare, descoperiți tradițiile și cultura puternic înrădăcinată sau decideți sa vă aventurați în deșert, Omanul este un paradis de vacanță care așteaptă să fie descoperit.


Cele mai bune luni pentru călătorii: 


Muscat, capitala Omanului de pe coasta de nord-est vă oferă vreme ideală in lunile de iarna. Cu o temperatură zilnică de aproximativ 25 °C și aproximativ 10 ore de soare pe zi, acesta este pregătit sa-i primească pe cei curioși să descopere cultura bogată și plină de istorie a locului. 

Temperatura apei este de aproximativ 24 °C, perfectă pentru cei pasionați de sporturi acvatice. 

Vara vei găsi temperaturi de aproximativ 35 - 40 °C însa briza mării și aerul condiționat o vor domoli pentru a te lăsa sa te bucuri de vacanta. 


Dacă ne mutăm privirea spre sud-estul Omanului vom descoperi o locație inedită și anume Salalah. 

Regiunea de sud a Omanului oferă o climă foarte plăcută din noiembrie până în aprilie. Cu temperaturi în jur de 27 °C, este ideală pentru o vacanță la plajă. Zona rurală, care constă în mare parte din zone deșertice, are ierni blânde, cu temperaturi de aproximativ 25 °C în timpul zilei. Nopțile sunt semnificativ mai răcoroase. În peisajele montane, temperatura medie în lunile de iarnă este în jur de 20 °C.




Salalah și musonul (Khareef):


Aceasta este o destinație unică in peninsula arabică deoarece aici are loc în fiecare an “Khareef-ul” Adică “Sezonul de Toamna” in limba arabă. Khareef-ul are loc in lunile de vară (Iunie-August) și este caracterizat prin ploi abundente care transformă toată regiunea. In locul culorii galbene tipice climatului deșertic, apare un verde caracteristic zonelor tropicale iar natura renaște. 


O ceață groasă se lasă peste munți iar daca ești destul de curajos sa te aventurezi in ea, vei descoperi cascade, râuri și o faună cum nu vei mai găsi in nici o țară araba. 

Datorită acestui fenomen, Salalah-ul atrage in această perioada in jur de 400.000 de turiști din țările arabe și cele de lângă.


Trebuie însa sa reținem ca această perioadă nu este potrivită pentru activitățile ce implică intratul in mare deoarece furtunile fac imposibilă practicarea sporturilor acvatice. Această perioadă este perfectă pentru cei pasionați de drumeții și excursii in munți.



Dacă totuși preferi soarele și plajele atunci sigur vei vrea sa vizitezi Salalah-ul in lunile Octombrie - Aprilie. Această perioadă este perfectă pentru relaxare, sporturi de apă și petreceri pe plajă. De la resorturi pâna la hoteluri de tip boutique Salalah-ul pune la dispoziție o gamă largă de servicii pentru toate tipurile de turiști, la prețuri excelente. 



Dacă tot ai ajuns pâna aici nu uita sa participi intr-un tur al orașului Salalah unde vei găsi Muzeul Țării Tămâiei și Moscheea Sultanului Qaboos ce te vor purta prin istoria și cultura Omanului. Pentru cei pasionați de senzații tari, safari-ul in desert este alegerea perfectă. Aici vei descoperi misterioasele dune de nisip și vei avea parte de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare. 




Muscat și bogăția lui culturală:


Muscat și împrejurimile sunt o destinație pentru tot parcursul anului pentru turiștii de toate felurile. Situată direct pe mare și înconjurată de lanțuri muntoase spectaculoase, deșert și chei, această parte a țării este o încântare atât pentru aventurieri, iubitorii de natură, cât și pentru cei ce prefera plaja și relaxarea. Capitala în sine combină cultura și tradițiile vechi cu flerul modern al orașului, care inspiră atât iubitorii de cultură, cât și cei de natură. 

Cei dornici sa cunoască cultura și istoria Omanului trebuie neaparat sa participe intr-un tur al orașului Muscat sau a vechii capitale Nizwa și forturile Bahla și Jabrin. 

Pentru cei ce vor sa surprindă natura in toata splendoarea ei împrejurimile vă oferă șansa sa descoperiți nisipurile Wahiba sau Muntele Verde unde veți găsi oaze de liniște, relaxare și peisaje rupte din legende. 




Așadar, Omanul este cu adevărat polivalent când vine vorba de vacanțe. Muscatul magic atrage prin aventuri culturale, obiective turistice și o natură cu mai multe fațete în jurul regiunii capitale. În sud, distracția legendară pe plajă vă așteaptă în orașul de coastă Salalah, cu plaje de nisip alb lungi și o lume subacvatică colorată iar cel mai mare dintre toate deșerturile nisipoase, Rub al-Khali va ofera o experiență inedită printre dune și un apus de poveste. 


Prin plaje cu nisipul alb și fin, palmieri și resorturi de top, putem spune că Omanul, prin frumoasa stațiune Salalah este Caraibele Orientului Mijlociu. 





 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare