THAILANDA

  • 21 martie 2023



Cand vine vorba despre destinatii exotice, Thailanda ocupa un loc important pe “wishlist-ul” multor pasionati de calatorii, si exista un motiv intemeiat pentru asta. 

Pe langa faptul ca este printre cele mai sigure si prietenoase destinatii exotice, are si o infrastructura excelenta, comparativ cu alte tari, oferindu-ti o buna mobilitate intre locatiile pe care vrei sa le vizitezi. 

Cat despre lucrurile pe care Thailanda le are de oferit, ar fi prea multe ca sa fie mentionate  intr-un singur articol asa ca iti vom prezenta unele dintre cele mai bune pentru a merge la sigur. 






Cazarea 



Fiind o destinatie foarte intens frecventata de turisti, exista o multitudine de optiuni pentru cazare.

De la statiuni de lux pana la  bungalow-uri, de la un cunoscut lant hotelier pana la case pitoresti in jungla, fii sigur ca vei gasi ceea ce cauti deoarece Thailanda le ofera pe toate si la un pret foarte accesibil.

Preturile cazarilor variaza de la un sezon la altul ele fiind mai mari in sezonul de varf, adica in timpul iernii noastre, si de asemenea in unele vacante budiste si saptamana de dupa Anul Nou Chinezesc. 

Pentru cei pretentiosi preturile unei cazari variaza intre 130-260 Lei pe noapte pentru 2 persoane cu mic dejun inclus. 

Pentru cei care nu intentioneaza sa petreaca prea mult timp in cazare si vor mai degraba sa exploreze ce are Thailanda de oferit vor putea sa opteze pentru cazari intre 50-60 de lei pe noapte pentru doua persoane 





Plajele



Patong, Phuket - este o plaja si o statiune populara situata in partea de vest a insulei Phuket din sudul Tailandei. Este una dintre cele mai vizitate si animate destinatii turistice din Tailanda, renumita pentru plajele sale frumoase, viata de noapte animata si posibilitatile de cumparaturi. 








In afara de plaja, care este una dintre cele mai mari din Phuket, Patong este cunoscuta  si pentru viata de noapte agitata, cu o multitudine de baruri, cluburi si discoteci care raman deschise pana tarziu in noapte. Aici poti gasi si o gama variata de magazine si piete, unde poti cumpara suveniruri, haine, bijuterii si multe altele.     








Daca locurile aglomerate nu sunt pentru tine, si vrei sa te bucuri de un peisaj mai linistit pe timp de zi considera sederea in nordul sau sudul Patongului. 


Railay, Krabi - Aceasta plaja este situata intr-o zona izolata, in peninsula Railay cu același nume și este cu siguranță unul dintre cele mai spectaculoase locuri din toată Thailanda. Acest paradis este renumit în special pentru stâncile sale impozante de calcar, care împreună cu marea turcoaz, palmierii înalți și plajele cu nisip fin și alb, evoca un adevarat cadru de vis. 








Maya Bay, insulele Phi Phi - ascunsa intre stanci calcaroase inalte cu o apa  cristalinacare variaza in nuante de verde si albastru, Maya Bay este o plaja fermecatoare. 


Plaja a devenit faimoasa in intreaga lume dupa ce a fost prezentata in filmul “The Beach” ceea ce a dus o crestere semnificativa a numarului de turisti. Aceasta a fost inchisa temporar in anul 2018 pentru a proteja ecosistemul fragil din zona si pentru a-i permite sa se regenereze. Plaja este deschisa pentru a fi vizitata insa fiecare turist poate sta maxim o ora, astfel impactul asupra mediului este minimizat. 








Freedom Beach, Koh Tao - Este una dintre cele mai populare plaje mici din Koh Tao și este foarte frumoasă, deoarece nu există clădiri sau dezvoltări moderne în jurul acesteia, doar câteva bungalouri tradiționale din lemn care îmbrățișează coasta.


Plaja este cunoscuta pentru scufundări si snorkeling. Aici puteți explora recifurile de corali si fauna marina impresionanta.


Phra Nang Beach este o opțiune populară de plajă pentru turiști, dar încă reușește să păstreze o atmosferă liniștită și relaxantă. Datorită frumuseții sale și a accesului limitat, este o destinație ideală pentru cei care caută o experiență de vacanță mai exclusivistă. 


Stâncile sunt acoperite cu vegetație luxuriantă și sunt considerate sacre de către localnici, care au construit un mic templu într-o peșteră din apropiere. Pe plajă, veți găsi o varietate de restaurante și chioșcuri care servesc preparate proaspete din fructe de mare și alte specialități locale. Există și opțiuni pentru cazare în apropiere, inclusiv cabane și resort-uri de lux.






Bucataria Thailandeza



Phuket si Krabi sunt doua destinatii turistice populare in sudul Thailandei, cunoscute pentru bucataria lor locala delicioasa. In aceste doua orase veti gasi o multime de piete alimentare traditionale, care sunt locul perfect pentru a incerca mancaruri locale si pentru a experimenta cultura culinara a regiunii. 


In ceea ce priveste obiceiurile culinare, atat Phuket, cat si Krabi au influente din bucataria chineza malaeziana si indiana care se imbina cu ingrediente si tehnici de gatit locale pentru a crea o varietate de preparate delicioase. Piata alimentara este o experienta culinara care nu trebuie ratata in aceste doua orase. 


Acestea sunt locuri unde puteti gasi mancaruri traditionale precum pad thai som tam (salata de papaya verde) curry rosu si multe alte specialitati. In plus puteti gasi preparate din fructe de mare proaspete precum crab creveti sau homari.


Una dintre cele mai frumoase piete alimentare din Phuket este piata de noapte din chalong care este deschisa in fiecare seara. Aici veti gasi o multime de preparate de strada cum ar fi satay, noodle soup si diferite feluri de curry. La fel de populara este si piata nopparat din Krabi care are o varietate de mancaruri traditionale precum si preparate din frcute de mare si deserturi locale. 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

THAILANDA